luni, 12 ianuarie 2009

Avarul indragostit

aseara am reusit sa vad o piesa buna. o piesa de teatru. o piesa de teatru care sa fie buna din toate punctele de vedere. m-am tot dus la teatru in ultima vreme in speranta ca oi da io pana la urma si de o piesa care sa ma impresioneze. a meritat asteptarea.


piesa de la teatrul de comedie a fost o adaptare a "avarului indragostit" de moliere, adaptare ce apartine lui cristian juncu.


fratilor n-am mai ras asa la o piesa de mult timp. am ras de la inceputul piesei, din primul moment al "deschiderii cortinei" ca sa zic asa. performanta actorilor a fost la nivelul piesei daca nu chiar a fost mai mare. numele din distributie n-au a face cu nimic. actorii sunt actori. si sunt buni.


ion chelaru, bogdan cotlet, dorina chiriac, dragos huluba, dan tudor, laura cret, serban georgevici, aurelian barbieru, mirela zeta, angel popescu. cam asta a fost distributia. dar cum spuneam, da-le naibii de nume. oamenii astia isi iubesc meseria, si asta se vede prin fiecare por. prestanta de pe scena as fost cum nu se poate mai familiala si mai destinsa. iar piesa, adaptata la zilele noastre, pe cat posibil, a adus in atentia publicului cateta noi personaje: un revoltat, numit si Che Guevarra, bucatarul este un jamaican cu jointul la ordinea zilei, petitoarea va primi titlul de "agenta". comicul de situatie e la tot pasul, ca sa nu mai zic de comicul de personaje.


toate acestea sunt ajutate de regia lui Vlad Massaci, care nu stinghereste actorul sau jocul lui; decorul lui Andu Dumitrescu, simplist dar totodata extrem de util; ca sa nu mai vorbesc de costumele Ancai Raduta, absolut ilare pe alocuri.


esti tintuit in scaun timp de aproape 2 ore, dar nici nu simt cum trec minutele, dat fiind ca estii mult prea ocupat sa cazi de pe scaun de ras.


o destindere exceptionala pentru o seara de duminica.


ia hai click pe poza pt mai multe poze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu