joi, 8 ianuarie 2009

Hellboy II The Golden Army


Un spectacol bazat pe umor si personaje, saga celui mai tare erou din Iad continua in Hellboy II. Muschi mai mari, arme mai rele, si "aia raii" mai multi vin intr-o viziune a imaginatiei epica de la regizorul nomitalizat la Oscar Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth). Dupa ce un pact antic intre lumea oamenilor si cea a fantasticului a fost incalcat, Iadul este pe cale sa erupa pe Pamant. Un conducator nemilos ce umbla lumea de deasupra si cea de dedesubt isi sfideaza sangele si trezeste o armata de creaturi imbatabile. Acum totul tine de cel mai mare si mai tare dictator al lumii si al ajutoarelor sale. Lasa ca e rosu! Si ca are coarne! Saracul, poate ca e doar neinteles. Dar cand ai nevoie de o treaba bine facuta, il chemi pe Hellboy (Ron Pearlman, nu Bruce Willis fratilor!) Impreuna cu echipa de la Biroul pentru Investigatii Paranormale, pirokinetica lui iubita Liz, acvaticul geniu Abe si protoplasmaticul Johan, RED va calatori intre lumea de la suprafata si cea magica,ascunsa, unde creaturile fantastice prind viata. Iar Hellboy, o creatura care a doua lumi si care nu e acceptat de niciuna, va trebui sa aleaga intre viata pe care o cunoaste si un destin necunoscut care ii face cu ochiul.
Asadar, del Toro face treaba excelenta. Din nou! Omu asta are un talent inascut de a crea alte lumi decat pe aia pe care o cunoastem cu totii. Are o amprenta aparte. Designul personajelor si al locatiilor este este pur si simplu minunat. Del Toro a semnat chiar el cateva dintre desginele creaturilor si se poate vedea clar asemanarea cu unele din "Pan's Lybirinth". Pearlman kicks ass din nou! Mitologia povestii este superba. este intr-adevar un film cu o poveste frate. Are cap si coada, intelegi care e ideea, de ce ala rau face rau si care e e faza in general.
ah, si razi de crapi. poate nu la fel de mult ca in primul Hellboy, dar sunt cateva replici sau intamplari absolut hilare, majoritatea, bineinteles, venind din partea roscovanului.
as fi vrut sa gasesc si ceva in contradictie cu toate lucrurile bune, dar chiar nu vad sa fie vreunul. parerea mea.
in general, Hellboy II sfarseste prin a fi un film amuzant, frumos, cu fantastic, artificii, si monstruletzi infinsi (muhaha).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu