miercuri, 28 ianuarie 2009

Interview



Interviu (2007)





Distributie: Steve Buscemi, Sienna Miller


Regia: Steve Buscemi




Interview este un remake dupa filmul omonim al regizorului danez Theo van Gogh din 2003. In varianta americana, Miller si Buscemi se confrunta intr-o drama plina de sexualitate, o drama despre adevar, media si celebritate.

Pierre Peders (Buscemi) este un jurnalist care pur si simplu se autodistruge, care nu este strain de violenta si inumanitate. Fiind jurnalist de razboi, si-a petrecut majoritatea timpului batand lumea in lung si-n lat, astfel vazand unele dintre cele mai ingrozitoare privelisti imaginabile. Si deci simte ca urmatoarea lui treaba, aceea de a-i lua un interviu divei pop si vedetei de cinema Katya (Miller), ca fiind sub demnitatea lui. Cei doi se intalnesc intr-un restaurant si imediat, are loc coliziunea dintre cele 2 lumi - concentrarea politica si serioasa a lui Pierre si superficiala lume a celebritatii Katyei. Dar poate k nu totul este asa cum pare.

In momentul in care Pierre este foarte usor ranit intr-un mic accident de "trafic", incident provocat neintontiat de Katya- care, btw, este simbolul fetei clumsy - cei doi se vor trezi in spatiosul apartament al Katyei pentru a petrece o lunga noapte de vorbit, fumat, baut, si indreptanduse usor catre un fel de batalie a intimitatii.

Fiecare dintre cei doi este speriat in felul sau, suferind o durere adanca si ascunsa. Dar confesiunile sincere fac loc pedepselor dezamagitoare. Confruntarea lor evolueaza catre un pasionant sah de cuvinte intesat cu inteligenta, intriga si tensiune sexuala ce-si gaseste sfarsitul intr-un mod total rasucit.....

Un film bun de vazut singur in noapte, cand pana si javrele s-au culcat, cu o sticla de vin rosu (optional tigari)...de gandit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu