joi, 8 ianuarie 2009

Hallam Foe



Distributie: Jamie Bell, Sophia Myles, Claire Forlani, Ciaran Hinds

Regia: David Mackenzie

Cu Jamie Bell (King Kong, Flags of Our Father, Jumper etc) in primul sau rol principal intr-un film britanic de la debutul din 2000 cu Billy Elliot, "Hallam Foe" este o poveste despre oameni care vad viata in moduri diferite.

Hallam Foe este un tanar tulburat, a carei pasiune pentru voyeurism ii dezvaluie, in mod paradoxal, cele mai ascunse frici si cele mai ciudata dorinte. Un paria de 17 ani, Hallam isi petrece timpul spionandu-i pe altii pe proprietatea tatalui sau (Ciaran Hinds) din Scotia. Marcat de subita moarte a mamei sale, el o suspecteaza pe frumoasa sa mama vitrega (Claire Forlani) de o implicare absurda. Si ceea ce il "confuzeaza" si mai mult este faptul ca simte un sentiment de atractie si repulsie in acelasi timp pentru mama sa vitrega.

Dupa un moment de tensiune (si chiar mai mult de atat) dintre cei doi, Hallam fuge de acasa. Ramas fara bani si fara prieteni, el se izbeste de realitatea orasului Edinburgh. Obisnuit sa se amestece in multime si sa spioneze oamenii pentru a scapa de frustrarile propriei sale existente, Hallam continua la oras ceea ce a invatat acasa. In timpul unei mici actiuni de spionaj, el o intalneste pe Kate (Myles) care seamana izbitor cu mama sa si devine obsedat de persoana ei. Cand lumea lui se ciocneste de cea a lui Kate si realitatea vietii de acasa, el se vede nevoit sa aleaga intre a trada memoria mamei sale si ultima sansa de a se maturiza.

In concluzie, filmul atrage prin personaje in primul rand, prin ciudatenia lor si totodata prin faptul ca sunt atat de umane; prin trairile lor, gandurile si viciile care tin de viata de zi cu zi. Este o poveste despre maturizare, despre acceptarea fiecaruia si a propriului trecut. Iar imaginea simpla si fantastica a vietii este ceea ce ofera filmului un final fericit. Si reusit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu